Осінь – час, коли вдома пахне пирогами. Якщо ви хочете спробувати щось нове в улюбленій випічці, то рецепт шарлотки з грушами – те, що вам потрібно.
Шарлотка з грушами за цим рецептом виходить пишною, повітряною та ароматною, а приготування не займає багато часу. Щоб приготувати пиріг з грушами, насамперед, потрібно підготувати всі інгредієнти: груші (3 шт.), цукор ванільний (5 г), какао-порошок (2 ст.л.), розпушувач (1,5 ч.л.), борошно пшеничне (120 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г).
Спочатку з’єднайте всі сухі інгредієнти. Змішайте борошно, какао, розпушувач, ванільний цукор і добре перемішайте.
Груші середнього розміру очистіть від шкірки і наріжте часточками.
В окремій мисці збийте яйця з додаванням цукру і поступово додайте суху суміш. Має вийти м’яке й ніжне тісто.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом і вилийте туди готову суміш. Зверху розкладіть часточки груш, злегка вдавлюючи їх в тісто.
Випікайте шарлотку з грушами у розігрітій до 180°С духовці протягом 20-30 хвилин. Готовність пирога можна перевірити дерев’яною шпажкою. Готове блюдо розріжте на порційні шматочки та прикрасьте (за бажанням) мигдальною стружкою або будь-якими іншими горіхами.
https://apostrophe.ua