Пологівчанка Анна на своїй інстаграм-сторінці @garmashka часто ділиться зі своїми підписниками креативними рецептами. Зараз Аня показує, що можна дуже просто приготувати страви, які будуть родзинками столу на свято Хелловіну.
Цукати з гарбуза
– Тут не так важливі грами, як сам принцип приготування. Гарбуз виходить солодким, а за рахунок лимона нагадує манго. Шматочки можна зробити будь-які – квадратні або пластинки. Не нехтуйте проварити гарбуз кілька разів, він повинен стати трохи прозорим від цукрового сиропу і не розвалиться в кашу. Несподівано, але дірект був розірваний проханнями про рецепт, а я навіть не збиралася спочатку, бо це занадто просто і банально, як для варіанту, що ще можна зробити з гарбузом, – пише Анна про цей рецепт у своєму профілі.
Рецепт цукатів:
Гарбуз наріжте шматочками, складіть в каструлю і засипте цукром на кілька годин, щоб він пустив сік. Коли гарбуз покриється соком, треба поставити каструлю на вогонь, додати сік половини лимона і кип’ятити 5 – 7 хвилин. Потом зняти з вогню, щоб трішки охолов, і знову кип’ятити, і так три рази. Потім кожен кусочок викласти на пергамент і поставити сушити в духовку на 12 годин. Температура – 50 – 80 градусів. Потім гарбуз обваляти в цукровій пудрі і скласти в банку.
Готуємо кіш на Хелловін
– Спочатку я, звичайно, не планувала його саме таким … Це повинен був бути просто пиріг з грибами, з простою заливкою з яєць. Але у мене завжди так виходить, коли я готую, то думаю: «А що якщо зробити щось починаю так …». Іноді це буває шедевр, а іноді невдала спроба, – пише Аня.
Власне сам рецепт:
Тісто:
– 1 склянка борошна
– 1 яйце
– 100 грамів вершкового масла
– дрібка солі
З цих інгредієнтів замісити тісто.
Начинка:
– капуста, гриби, цибуля.
Кількість начинки дивіться по вашій формі.
Нашаткуйте все і обсмажте до рум’яності. Не забудьте про сіль і перець. Я ще додавала копчену паприку.
Заливка:
– 1 склянка сметани
– 3 яйця
– 4 столові ложки борошна
– спеції (сіль, перець, сушені томати, базилік, сушений часник за смаком)
Приготування:
Спочатку потрібно розподілити тісто по формі. Потикати виделкою, що б не роздуло при випіканні. Начинку нашаткуйте і обсмажте до рум’яності. Дістаньте форму, викладіть на нього начинку і залийте сметанним соусом. За бажанням виріжте з гарбуза хелловінські елементи і прикрасьте ними кіш.
Випікайте при 200 градусах 30–40 хв.
Смачного!